6.6.08

antalya katliamını anıyoruz...!

Tüm Türkiye çapında 14 Haziran saat 14'te Antalya'da geçen hafta yaşanan ve hala etkileri devam eden vahşi katliamın unutulmaması ve bir daha yaşanmaması için tüm gönüllülerimizden bulunduğu il ya da ilçelerdeki ormanlarda sahipsiz kimsesiz bizlere emanet yavrucakları anmak için bir anma töreni düzenliyoruz.

Bu anma törenine tüm gönüllülerimizin aşağıda belirlenen program dahilinde hareket etmesini ve yoğun katılımını bekliyoruz.

14 HAZİRAN SAAT 14.00 İÇİN PROGRAM


1. Her yerde, her sehirde, hayvan sever olsun olmasin, olume karsi cikan duyarli insanlarla birlikte, 14.06.2008 Cumartesi gunu Saat 14.00 de, yakin bir ormanlik alana gidilecek.


2. “Ozur dileriz, sizi koruyamadik" ana mesaj olacak. Başkaca mesaj ya da pankart olmayacak. Pankart kullanılması da açıkça şart değil ama ÖNCEKİ MİTİNGLERİMİZDE OLDUĞU gibi yapılacak açıklamalarda TEK TİP SLOGAN OLMASI İYİ OLUR. Mümkünse HAYTAP afişleri ya da tshirtleri ya da isimleri olacak

3. Kirmizi kiyafet giyilecek, kiyafet olmazsa, tercihan siyah kiyafet uzerine kirmizi sal veya atki alinacak.

4. Mümkünse Ellerde cicekler olacak. Ve ormanlık alanda belirlenecek sembolik yere çicekler bırakılacak.

5. Eger imkan varsa cocuklar ve gencler de alinacak...KESİNLİKLE KEDİ KÖPEK GİBİ EVCİL HAYVAN ANMA YERİNE GETİRİLMEYECEK. (KO-MEDYA İLGİSİNİ HEMEN ONLARA YÖNELTİYOR VE TÜM VERİLECEK MESAJ BOŞA GİDİYOR. )


6. Sesler asla yukselmeyecek, aglama gibi asiri tepkiler verilmeyecek, yasanan aci sukunetle paylasilacak


7. Yurunerek belirlenen yere gidilecek, cicekler birakilacak, cukurdaki kopek resimleri topraga sapindan gomulecek... Kopek resimleri ve cicekler orada kalacak


8. Onceden belirlenen kisi basin bildirisini okuyacak, ayni bildiri basina da dagitilacak

9. Bir kac tane de yavru kopek alinacak, o yavrularin yari canli gomuldugu , zehirlenerek iç organlarının nasıl parçalandığı anlatilacak esas suçun KUDUZUN ÇIKMASINA NEDEN OLAN , tüm imza kampanyaları ve taleplerine rağmen rehabilitasyon merkezleri açmayan , kısırlaştırma yapmayan il tarım müdürlüğü , il çevre mdüürlüğü ile belediye olduğu vurgulanacak , valiliğe bilgi veren kurumların yalan ve yanlış bilgi verdiği anlatılacak. ( devlet kurumları arasındaki çalışma tezatını mutlaka vurgulamalıyız )

10. Istanbul’da belirlenen ormanlık alan merkezi olması açısından ÜSKÜDAR FETHİ PAŞA KORUSUNUN ALT GİRİŞ KAPISINDAN SONRAKİ ORMANLIK ALAN OLACAK. Diğer iller hepsi anma töreninin nerede olduğunu ilan edecek. Yerel basına adres ve saati gönderecek , basının kullanabilmesi için HAYTAP tarafından yapılmış ve internet üzerinden dağıtımını yaptığımız afişler ( pictogramlar) kullanılacak.

11. Anma töreni ile ilgili her şehir ve bölge mutlaka fotoğraf çekecek bu fotoğraflar web sitemiz üzerinden paylaşılacak ,hep beraber Antalya’daki canlarımız ve oradaki gönüllülerimiz yanında vererceğimiz haberler ve destekle orada olduğumuz vurgulancak

HAYTAP YÜRÜTME KURULU


Haytap

Hiç yorum yok: