20.7.09

Haytap Evi Açılışı Yapıldı!

Image

Haytap Federasyon Merkezi olarak belirlenen İstanbul Arnavutköy’de “Haytap Evi ” açılışı , Arnavutköy'deki semt sakinlerinin , Haytap gönüllülerinin katılımı ile yapılırken , gizli mutluluk gözyaşları bir çok kişinin gözlerinden damlıyordu.

Uzun yıllardır altyapısı kurulmaya çalışılan ve hayvan hakları savunucuları asla biraraya gelmez denilirken şimdilik sadece 5 derneğin ve üyelerinin katılımı ile büyük bir sinerjinin oluştuğu , büyük bir sevgi yumağının oluştuğu gözlerden kaçmadı.Image

İmece usulü ile herkesin katkısının olduğu bu çalışmada konuklarımız arasında semtin evsiz hayvanları , hayvan korumacıları da konuğumuz oldular. Kireçhane sokak numara 1 artık Haytap'ın resmi adresi oldu.

Özellikle HAYTAP FEDERASYON levhası balkona ve kapıya asılırken alkış tufanı koptu. Semt sakinleri iyi ki geldiniz , hoş geldiniz , böyle bir sevince ihtiyacımız vardı nidalarıyla tüm konukseverliklerini gösterdiler ve tüm destek ve katkılarını sunacaklarını belirttiler.

Image

Ulusal çapta hayvan hakları ve refahı için olan örgütlenmenin bir parçası olan bu evimiz sembol oldu , açılış kurdelesini gizli kahramanımız , önemli HAYTAP gönüllülerimizden biri olan Sultan Gülyar tarafından alkışlarla gerçekleştirildi.

Bu önemli günde tüm üyelerimizin , destekçilerimizin olmasını ve bu sevincimizi paylaşmasını isterdik. Yükselen sesler arasında tamamıyla kavgadan , polemiklerden , rekabetten uzak yeni bir dünyanın kapılarının açılması temenniler arasındaydı.

HAYTAP 'ın doğum günü pastası sokak hayvanları , semt çocukları ile paylaşıldı.

İyiki doğdun HAYTAP , karanlıklar içinde hep böyle ışıl ışıl ol...Etrafındakilere güven ver...

Ciddiyet , kurumsallık , örgütlenme yönünde bu ülkede yepyeni bir çığır açtığının dili ağzı savunucuları olmayan hayvanlar için bir umut olduğunun sinyallerini ver.

Yepyeni gönüllülere kapılarını aç.


Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


" ....son yıllarda insan doğasına karşı bede gelişen anlayış aklı başında ve sağlıklı hiçbir insanoğlunun , bu gösterilerin ardında yatan ve onları olası kılan korkunç zulmü bilip de , bu gibi eğlenceleri hoş karşılamayacağı bilincini edinmeme yol açtı. İşte şimdi , burada şu üç şeyi önerme yürekliliğini gösteriyorum:

Birincisi , bütün insanoğullları kendi ceplerinden para ödeyen seyirciler karşısında yalnız ve yalnız hayvanların yapabileceği ve yapmak zorunda bırakılabileceği bu gösterilerin , sonsuz ve kaçınılmaz bir zulümle gerçekleştiğini bilmiş olsunlar.

İkincisi hayvan eğitme güzel sanat dalının temellerini kavramış olan kadın , erkek , kız, kızan , yerel ve ulusal insanlığı koruma örgütlerine ve hayvanlara işkenceyi önleme örgütlelerine üye olsun ve bu kuruluşlarla işbirliği etsinler

Üçüncüsü , daha başka yüzbinlerce insan gibi , bne de başka alanlarda çalıştım, insan kitelleerli ni , kendi öz sefaleterlini ve perşian durumlaını gidermeleri amcıyla belli hareketleri yapmak üzere örgütllemeye çabaladım. İnsanoğlunu , herhangi bir örgütlü mücadeleye girmeye razı etmek güç ; kendi koşullarını hafifletmek üzere örgütlenmelerini sağlamak , daha da güç, ve hele kendilerinden biraz daha hayvan olan hayvanların kötü koşullarını hafifletmek üzere örgütleyip mücadeleye sokmak çok daha güç. Ama yüzde birimizin onda biri bile hayvanlara yapılan işkencenin önlenmesi yolunda hiç bir örgüte katılmayız , ve ne sözlerimizle ne de eylem ve başka katkılarımızla hayvanlara yapılan işkencenin önlenmesi yolunda çalışmayız....."

8 Aralık 1915
Glen Ellen , California Jack London



Image

Haytap




1 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Haytap ülkemizin yüz akı sivil toplum kuruluşlarından biri. Ne yazık ki gerekli desteği ve gücü bulamıyor.Bu güzel habere çok sevindim, en azından çalışmaların düzenli yapılacağı bir simge, bir yuva oluyor bu tür yerler. Örgütlenmenin ne kadar önemli olduğunu, hayvanlarla ilgili bireysel çabalarımdan çok iyi biliyorum. Tek başına çok çaresiz ve yalnız olarak, toplum baskısına karşın bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Oysa ki birlikten güç doğuyor.

Jack London'dan alıntı yazı da muhteşem. O günden bu güne güncelliğini koruyor olması insanlık ayıbı aslında.