29.9.08

Duyuru..

artık bu sayfa da iki kişiyiz.Acethefloydian ve ben.

20.9.08

bobo,bulut

çıtçıt hanım gitti..

Fındığım..yeni ailesine kavuşmak üzere yola çıktı.Hem mutluyum,hem hüzünlü..Ona alışmıştık,bugün ev ahalisinde bir durgunluk ki sormayın.Ancak bir yandan mutluyum çünkü,gerçek anlamda hayvansever bir aileye gitti.Evde ondan başka bir köpek,bir kedi varmış.Fındığım(çıtçıt hanım)'ın yeni kardeşleri olacak,çok kısa bir sürede onlarla kaynaşabileceğini,yeni annesini çok seveceğini biliyorum..Biliyorum ama seni çok özleyeceğim çıtçıt hanım...Sen çok iyi huylu,çok sevgi dolu,uyumlu bir köpüşsün..Yeni yaşamında tüm sevgiler seninle olsun..

17.9.08

...

Yakın bir arkadaşım var.Bütün hayatını bu güzelliklere veren birisi.nerde çok küçük,yaşlı,hasta hayvan varsa,alır evinde iyileştirir,bakar,çok sever.Sonra da onları çok sevebilecek,iyi bakacak insanlara verir.Yaşaması imkansız denilen,küçücük bir köpek bulmuştu.Biberonlarla besledi,iki saatte bir mamalarını verdi,tedavisini yaptırdı,en son onu yurtdışında bir aileye verdi.büyüdükçe fotoğraflarını yolladılar ona..muhteşem bir köpek oldu.Sağlıklı,güçlü ve sevgi dolu.bu fotoğrafta ki güzellerin de artık bir aileleri var.

işte o...




işte misafir köpüşümüz...

14.9.08

Henüz çok küçük...

Bir kaç gündür.Hemen yanıbaşımızda ki boş arsa da bir misafirimiz var.Küçüçük aslında,ancak cüsseye bakacak olursanız,ilerde kocaman bir köpek olacak..Bir de iyi bakılırsa..mahallemizin çocuklarına hayvan sevgisini bir çok kez anlatmış olmama rağmen etkili olamadığımı görüyorum ne yazık ki..artık anneleriyle konuşmaya başladım.Ama biliyorum ki benim hakkımda pek de iyi düşünmüyorlar,içlerinden" deli kadın sende.."dediklerini duyar gibiyim.mahallenin aksi teyzesi olmaya razıyım ben.Neyse,bu köpüşümüz çocuklar taş attığında kedilerin yamacına gidip olduğu yere siniyor.ona verilen yemeği,hiç itiraz etmeden,onlarla paylaştığını gördüm..(tabii böyle yazınca,bir çok insan için,"sevgi böcüğü""mutlu,mesut abla gibi" göründüğümün farkındayım..)olsun ona da razıyım.Bir kaç kere,bizim bahçe kapısının altından girmeyi denedi,bir keresinde de başardı.Ancak bizimki erkek köpek olunca kıyameti koparıyor tabii..kapının önünden ayrılmıyor.tek istediği,biraz yemek,biraz sevgi,bir de güvenle uyuyabileciği bir yer..şimdilik fotoğrafını ekleyemiyorum,bir kaç gün içinde eklerim..

3.9.08

Bu katliama bir son verilmesini istiyoruz/alıntı


Bir hafta önce çok sayıda köpeğin kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğü Hatay'da köpek katliamının önüne bir türlü geçilemiyor. Odabaşı Belediyesi sınırları içerisinde İl Jandarma Komutanlığı arkasında bulunan İlkevler'de meydana gelen köpek katliamında ilk belirlemelere göre 10, son iki gün içinde de 3 köpeğin daha zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürülen köpeklerin arasında aşısı yapılan tasmalı köpeklerde bulunuyor. Site sakinlerine ait köpeklerin de öldürüldüğü katliamın failleri bir türlü bulunamıyor. Öldürülen köpekler belediye tarafından kireçlenmiş çukurlara gömülüyor.

Edinilen bilgilere göre olay; dün sabah saatlerinde Odabaşı beldesi İlkevler sitelerinde meydana geldi. Sitede oturan 15 yaşındaki M.Ali Sarıaslan'a ait aşılı, tasmalı ve bağlı olan köpek zehirlenerek öldürüldü.

Olaydan dolayı büyük üzüntü içinde olan Sarıaslan, "Küçükken alıp büyüttüğüm, aşısını yaptırdığım, tasmalı ve bağlı olan bir köpeği nasıl öldürürler. Bu kişilerin ne yapmak istediğini anlayamıyoruz. Ne istiyorlar bu hayvanlardan. Bunlar da hiç vicdan yok mu? Yaptıkları insanlık dışı bir muamele. Bu katliama bir son verilmesini istiyoruz. Köpeğim öldü başkalarının köpeği bari ölmesin. Bu katliamı yapanların mutlaka bulunmasını istiyorum." dedi

Sitede yaşayan ve Ali'nin arkadaşı olan Abdullah Çokaklı(16) da, insanlık dışı bu hareketin nereye kadar gideceğini bilemediklerini, buna bir son verilmesi gerektiğini, sonuçta bu hayvanların da birer can taşıdığını belirterek, bunu yapanların bulunarak cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

kaynak