3.9.08

Bu katliama bir son verilmesini istiyoruz/alıntı


Bir hafta önce çok sayıda köpeğin kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğü Hatay'da köpek katliamının önüne bir türlü geçilemiyor. Odabaşı Belediyesi sınırları içerisinde İl Jandarma Komutanlığı arkasında bulunan İlkevler'de meydana gelen köpek katliamında ilk belirlemelere göre 10, son iki gün içinde de 3 köpeğin daha zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürülen köpeklerin arasında aşısı yapılan tasmalı köpeklerde bulunuyor. Site sakinlerine ait köpeklerin de öldürüldüğü katliamın failleri bir türlü bulunamıyor. Öldürülen köpekler belediye tarafından kireçlenmiş çukurlara gömülüyor.

Edinilen bilgilere göre olay; dün sabah saatlerinde Odabaşı beldesi İlkevler sitelerinde meydana geldi. Sitede oturan 15 yaşındaki M.Ali Sarıaslan'a ait aşılı, tasmalı ve bağlı olan köpek zehirlenerek öldürüldü.

Olaydan dolayı büyük üzüntü içinde olan Sarıaslan, "Küçükken alıp büyüttüğüm, aşısını yaptırdığım, tasmalı ve bağlı olan bir köpeği nasıl öldürürler. Bu kişilerin ne yapmak istediğini anlayamıyoruz. Ne istiyorlar bu hayvanlardan. Bunlar da hiç vicdan yok mu? Yaptıkları insanlık dışı bir muamele. Bu katliama bir son verilmesini istiyoruz. Köpeğim öldü başkalarının köpeği bari ölmesin. Bu katliamı yapanların mutlaka bulunmasını istiyorum." dedi

Sitede yaşayan ve Ali'nin arkadaşı olan Abdullah Çokaklı(16) da, insanlık dışı bu hareketin nereye kadar gideceğini bilemediklerini, buna bir son verilmesi gerektiğini, sonuçta bu hayvanların da birer can taşıdığını belirterek, bunu yapanların bulunarak cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

kaynak

Hiç yorum yok: