29.1.10

Maviş'in hüznü/Alıntı

bir gün gidecektin elbet ama ben bunu hiç düşünmedim.. yanındaydı benim yaşamım,küçük dünyam... güneşin batması,karanlık olması beni hiç ilgilendirmedi.. ben sendim acıkmadan karnımı doyuran,üşümeden korumaya alan sendin...
peki sen şimdi nerdesin???

Bu satırlar güzel gözlü maviş için,maviş'i yakın dostum begonvilli ev sayesinde tanıdım..arkadaşlar bu konuyu tüm tanıdıklarınıza bildirin güzel maviş'e sahip çıkın..sıcak bir yuva,güzel bir bahçe,onu ailesinin bir ferdi gibi sevecek insanlar bulalım..bulalım ki bu mahzunluk bitsin,hayata tekrar tutunsun maviş..
işte maviş'in öyküsü:


Maviş'i anlatmıştım size. Köşedeki büfenin köpeği(idi). Şimdi sahipsiz kaldı. İşletmeci kalp krizine yenik düşünce ne işletme kaldı ne de çalışanlar..Maviş de ortada kaldı. Mama götürüyorum sabahları ve akşam üzerleri ama yemiyor. Hatırım için bir kaç tane alıyor ama üzgün üzgün gözlerini gözlerime dikip öylece bakıyor.

İşletmeden geriye bu görüntü kirliliği ve bir de Maviş'in hüzünlü bakışları kaldı.


Ömrümde böyle hüzünlü bakışlar görmedim


Minik teselli ediyor.

Çoğu zaman bir köşede öylece yatıyor. Oysa çok hareketli mutlu bir hayvandı. Minik'le beni görünce yerinde duramaz oynamak isterdi.

5 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Çok teşekkür ederim benim duyarlı arkadaşım. Her gün Maviş'i doyurmaya gidiyorum. Bazen onu büfenin yanında buluyorum, bazen de bulamıyorum. Mama ve su kabımızı atıyorlar. Bu sabah ise kapanan işletmeden kalan minderini almışlar. Zaten yağmurdan ıslanmıştı. Maviş'i kaybedeceğiz diye çok korkuyorum. Öyle iyi huylu ve güzel ki.. Birileri sahip çıksa mama ve aşı konusunda ben de yardımcı olacağım. Umarım bir yuvası olur.

glgn dedi ki...

hakikaten çok güzel bir köpüş...ne yapsak nerelere haber salsak..kaybolup gitmez dilerim..çaresiz hissediyorum kendimi ismet...

İrem Bağlar dedi ki...

Maviş'e çok üzüldük.Bende dahil olmak üzere Maviş'i almak isteyen arkadaşlar var.Yerini tam olarak yazarsanız belki Maviş'e bi şekilde yardım edebiliriz :)

glgn dedi ki...

maviş antalya'da altta verdiğim link te begonvilli ev le bağlantı kurabilirsiniz..ona çok yakın bir yerde yaşıyor....
http://begonvilliev.blogspot.com/search/label/Hayvan%20Sevgisi%20ve%20Hayvan%20Haklar%C4%B1

bilge dedi ki...

kıyamam ben ona keşke bir şeyler yapılsa ama onun gözlerindeki hüznü gidermek mümkün değil nedeni köpekler sahiplerine düşkün kedilerde evlerine düşkünmüş yapılan araştırmaya göre izmirdeyseniz sokak hayvanlarını koruma derneği var onlar yuva buluyorlar veya barınağa bırakıyorlar diye biliyorum.benimde bir köpeğim ve kedim var ..bu konudaki duyarlılığınız içinde ayrıca teşekkür ederim sevgiler...