19.8.09

bu köpüşler de yuva arıyor..1



bu köpüşler de yuva arıyorlar...





Titrek....






"Titrek" gerçekten zor durumda.. 6 yıllık hayatı boyunca evde bakıldı, son iki yıldır aile Çeşme'de yaşamaya başladığı için İzmir'deki evde tek başına kaldı. Sadece düzenli olarak birileri uğrayıp mama ve su verdi, onun dışında hiç bir canlı görmeden ve ses duymadan tam 2 yıl geçirdi. Bundan kötüsü olamaz mı diyorsunuz? İki haftadır artık evde bile değil, balkonda yaşıyor eve alınmıyor, mama ve su önüne getiriliyor belki arada bir iki başı okşanıyor o kadar. Bu sıcakta bütün gün balkonda, sığınabileceği tek yer kedi kutusu. Aile boşanmaya karar vermiş ve kediyi iki taraf da almak istemiyor, nasıl şeydir anlamadım ama bu kedicik ortada kaldı. Kısır, tombul, inanılmaz iyi huylu bir oğlan. Sokağa bırakılması an meselesi. Evini ya da hiç olmazsa bahçesini açabilecek kimse var mı aramızda? Kendi yiyeceğini kendi bulacak durumda değil sokaklarda yaşamayı hiç bilmiyor.

18.8.09

polis köpeğinin şaşırtan öyküsü/alıntı


O hergün çöplükten karnını doyuran köpekti, şimdi suçlulara göz açtırmıyor. Nasıl mı? İşte cevabı;

Atatürk Havalimanı ve uçaklarda patlayıcı arayan "Kurt" adlı bomba dedektör köpeğinin aslında bir sokak köpeği olduğunu duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bir polis memuru tarafından fark edilen Kurt, Ankara Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'ndeki 15 günlük intibak eğitiminin ardından 6 ay da zorlu eğitimi tamamlayıp bomba arama köpeği olmuş.

Kurt'un sokak köpekliğinden kurtulma hikayesi ise hayli ilginç. İstanbul'un bir sanayi sitesinde hurda araçlar arasında önündeki kuru bir ekmeği kemirirken, arabasını tamire getiren köpek eğitmeni polis memuru tarafından geçen yıl fark edilmiş. İstanbul'da görev yapan polis memuru, 2 yaşındaki Belçika ve Alman Kurdu karışımı olan köpeği görür görmez eğitilebileceğine karar vermiş. Potansiyeli gören polis, sanayi esnafından izni alındıktan sonra test için Kurt'u Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ankara Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi'ne götürmüş. Kurt burada intibak için verilen 15 günlük zorlu eğitime uygunluk testlerini başarıyla geçerek bomba detektör köpeği olma yolunda önemli bir adım atmış.

Sokak köpeği iken patlayıcı bulma uzmanına dönüşen Kurt, 6 ay süren zorlu bir eğitimin daha ardından patlayıcı detektör köpeği sertifikası alarak, emniyet müdürlüğü bünyesinde görev yapmaya hak kazandı. Kurt, bir yıldır da kendisini sanayide bulan eğitmen polisi eşliğinde birlikte Atatürk Havalimanı'nda kötü niyetlilere göz açtırmıyor. Kurt'un bir diğer mesai arkadaşı 'Angel' adlı 5 yaşındaki Labrador cinsi köpek. Muhteşem ikili havalimanındaki terminal binaları, VIP salonu, Devlet Konukevi, apron ve uçakları koklayarak patlayıcı bulmak için gece gündüz çaba gösteriyor. İki köpeğin emniyete aylık masrafı ise 150'şer lira. Bu para da mama ve sağlık giderleri için harcanıyor. Detektör köpeklerin en çok sevdiği ise mesai dışında eğitmenleriyle oyun oynamak.

Köpek Eğitim Merkezi'ne getirilen köpeklerden çok azının testleri ve eğitimleri tamamlayabildiğine dikkat çeken emniyet yetkilileri, vatandaşlardan, çevrelerinde bu şekilde köpekleri bulup kendileri ile irtibata geçmesini istedi.