28.7.09

Patik'in sessiz çığlığı yanıtsız kalmadı../Alıntı

Patik'i Meşhur Eden Yazısını Okumak İçin Tıklayın

http://www.seferihisar.com/yazar/869-serbest-kursu-bizim-evin-halleri.html

Patik’in seslenişinin getirdiği yankının ardından biz de onların yaşam alanları olan barınağı ziyaret ettik ve sizin için onların yaşamlarını görüntüledik.

Seferihisar Belediyesi Başkan yardımcısı Nilgün Durmazer ve Veteriner İşleri yetkilileriyle yapılan görüşme sonrasında barınağın koşullarının gerçekten de yetersiz olduğunu daha iyi hale getirilebilmesi için gönüllüler ve Belediye’nin koordinasyon halinde çalışmasının hızlı sonuç almak açısından etkili olabileceği sonucuna varıldı.

Seferihisar Belediyesi Veteriner İşleri’de hayvanların kısırlaştırma sürecinin hızla devam ettiği, barınağın koşullarının iyileştirilmesi konusunda ellerinden geleni yaptıklarını ancak zaman zaman elbetteki yetersiz kaldıklarını bu eksiklikleri de gönüllerinde vereceği maddi manevi destekle en kısa zamanda aşılacağını ifade ettiler.

Barınağın acil ihtiyaçlarından olan üst kısma tente gerilmesi ve kısırlaştırılmış hayvanların barınağın arka kısmında tel örgüyle kapatılmış bölgeye bırakılarak geniş bir alanda kalmalarının sağlanması Seferihisar Belediyesi Veteriner İşleri’nin öncelikli planları arasında yer alıyor.

kaynak:seferihisar.com

20.7.09

Haytap Evi Açılışı Yapıldı!

Image

Haytap Federasyon Merkezi olarak belirlenen İstanbul Arnavutköy’de “Haytap Evi ” açılışı , Arnavutköy'deki semt sakinlerinin , Haytap gönüllülerinin katılımı ile yapılırken , gizli mutluluk gözyaşları bir çok kişinin gözlerinden damlıyordu.

Uzun yıllardır altyapısı kurulmaya çalışılan ve hayvan hakları savunucuları asla biraraya gelmez denilirken şimdilik sadece 5 derneğin ve üyelerinin katılımı ile büyük bir sinerjinin oluştuğu , büyük bir sevgi yumağının oluştuğu gözlerden kaçmadı.Image

İmece usulü ile herkesin katkısının olduğu bu çalışmada konuklarımız arasında semtin evsiz hayvanları , hayvan korumacıları da konuğumuz oldular. Kireçhane sokak numara 1 artık Haytap'ın resmi adresi oldu.

Özellikle HAYTAP FEDERASYON levhası balkona ve kapıya asılırken alkış tufanı koptu. Semt sakinleri iyi ki geldiniz , hoş geldiniz , böyle bir sevince ihtiyacımız vardı nidalarıyla tüm konukseverliklerini gösterdiler ve tüm destek ve katkılarını sunacaklarını belirttiler.

Image

Ulusal çapta hayvan hakları ve refahı için olan örgütlenmenin bir parçası olan bu evimiz sembol oldu , açılış kurdelesini gizli kahramanımız , önemli HAYTAP gönüllülerimizden biri olan Sultan Gülyar tarafından alkışlarla gerçekleştirildi.

Bu önemli günde tüm üyelerimizin , destekçilerimizin olmasını ve bu sevincimizi paylaşmasını isterdik. Yükselen sesler arasında tamamıyla kavgadan , polemiklerden , rekabetten uzak yeni bir dünyanın kapılarının açılması temenniler arasındaydı.

HAYTAP 'ın doğum günü pastası sokak hayvanları , semt çocukları ile paylaşıldı.

İyiki doğdun HAYTAP , karanlıklar içinde hep böyle ışıl ışıl ol...Etrafındakilere güven ver...

Ciddiyet , kurumsallık , örgütlenme yönünde bu ülkede yepyeni bir çığır açtığının dili ağzı savunucuları olmayan hayvanlar için bir umut olduğunun sinyallerini ver.

Yepyeni gönüllülere kapılarını aç.


Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


" ....son yıllarda insan doğasına karşı bede gelişen anlayış aklı başında ve sağlıklı hiçbir insanoğlunun , bu gösterilerin ardında yatan ve onları olası kılan korkunç zulmü bilip de , bu gibi eğlenceleri hoş karşılamayacağı bilincini edinmeme yol açtı. İşte şimdi , burada şu üç şeyi önerme yürekliliğini gösteriyorum:

Birincisi , bütün insanoğullları kendi ceplerinden para ödeyen seyirciler karşısında yalnız ve yalnız hayvanların yapabileceği ve yapmak zorunda bırakılabileceği bu gösterilerin , sonsuz ve kaçınılmaz bir zulümle gerçekleştiğini bilmiş olsunlar.

İkincisi hayvan eğitme güzel sanat dalının temellerini kavramış olan kadın , erkek , kız, kızan , yerel ve ulusal insanlığı koruma örgütlerine ve hayvanlara işkenceyi önleme örgütlelerine üye olsun ve bu kuruluşlarla işbirliği etsinler

Üçüncüsü , daha başka yüzbinlerce insan gibi , bne de başka alanlarda çalıştım, insan kitelleerli ni , kendi öz sefaleterlini ve perşian durumlaını gidermeleri amcıyla belli hareketleri yapmak üzere örgütllemeye çabaladım. İnsanoğlunu , herhangi bir örgütlü mücadeleye girmeye razı etmek güç ; kendi koşullarını hafifletmek üzere örgütlenmelerini sağlamak , daha da güç, ve hele kendilerinden biraz daha hayvan olan hayvanların kötü koşullarını hafifletmek üzere örgütleyip mücadeleye sokmak çok daha güç. Ama yüzde birimizin onda biri bile hayvanlara yapılan işkencenin önlenmesi yolunda hiç bir örgüte katılmayız , ve ne sözlerimizle ne de eylem ve başka katkılarımızla hayvanlara yapılan işkencenin önlenmesi yolunda çalışmayız....."

8 Aralık 1915
Glen Ellen , California Jack London



Image

Haytap




9.7.09

Puppynin artık bir ailesi var..../alıntı...

NİĞDE'de işkence edilerek zift çukuruna atılan Terrier cinsi köpek, Adana'da sağlığına kavuşturulurken Mersin'de bir hayvansevere verildi.Kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler, 1.5 ay önce köpeği dövüp, işkence yaptıktan sonra zift dolu çukura attı. Yaralı ve perişan haldeki köpeği bulan hemşire Seda Küçükoğlu, onu veterinere, daha sonra evine götürdü, bir süre evinde baktıktan sonra otomobiliyle Adana'ya getirip, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Hayvan Barınağı'na teslim etti. Adana Valiliği'nin görevlendirdiği hayvan koruma görevlileri, teslim aldıkları köpeğin üzerindeki zifti temizledi, yaralarını iyileştirdi. Veteriner Burçin Serin'in gözetiminde tedavi edilip, sağlığına kavuşturulan köpeği sahiplenmesi için, sakat, bakıma muhtaç köpek, onu almak isteyen Mersinli hayvansever Süheyla Koçak'a haber verildi. Telefonda anlatılanları duyunca üzülen Koçak, Adana'ya gelerek köpeği teslim aldı. Kendisinin 9 yaşında ‘Rocky’ adlı köpeği olduğunu anlatan Koçak, işkence edilen köpeğe İngilizce'de yavru köpek anlamına gelen ‘Puppy’ adını verdi.

Niğde'den getirildikten sonraki üç haftalık süreçte Puppy’nin tüylerinin uzamaya başladığını, yaralarının iyileştiğini ve psikolojisinin de düzeldiğini söyleyen Koçak, şöyle dedi: “Puppy’nin sağlık durumu çok iyi. Onunla özel olarak ilgileniyorum. Diğer köpeğim Rocky ve komşumuzun köpeğiyle akşama kadar bahçede koşup duruyorlar. Bu sayede psikolojisi de düzeldi. Umarım bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Hayvanlar insanların en iyi dostu. Onlara yapılan hiçbir şey geri tepmez, asla nankörlük yapmazlar. Sadece başını okşasanız dahi size minnettar olurlar. Çocuklarımıza hayvanları sevdirmemiz gerekiyor. Bunun için televizyon kanallarında eğitici programlar olsa hayvan sevgisini daha fazla aşılayacağımızı düşünüyorum.”

Ali GÜLERYÜZ
haytap


isterdim ki hiç bir canlı bu kadar yardıma,bakılmaya,sevgiye,aç kalmasın...
ancak bu gibi örnekler tabii ki bizleri sevindiriyor..mutlu son dediklerimizden...evinizde bakamayacak dahi olsanız,onlara su vererek,yemek vererek destek olabilirsiniz..arasıra da başına küçücük bir dokunmanız yeterli.yaralıysa eğer bir veterinere götürebilirsiniz..üstteki olayda olduğu gibi bu konuda bizlere yardımcı çok sayıda veteriner dostumuz var.onların tedavilerini yapıyorlar ve bir yuva bulabilmesi için de çaba sarfediyorlar...mutluluğun sırrı bu...duyarlılık gösterelim..

yorumsuz






4.7.09

minik kediciğe sıcak bir yuva arıyoruz..


Dün akşam üzeri yine, pek de yabancısı olmadığım bir telaş, bir koşuşturma yaşadık. Parktaki rutin akşam üzeri yürüyüşümüzde ölmek üzere olan küçük kedicikle karşılaştık. Öykü yine bildik öykülerden; bir kaç haftalık yavru çocuklar tarafından bulunmuş, parka bir kutu içinde getirilmiş büyüklerden yardım istemek üzere..
Bir piknik masasının üzerinde, köpek sahibi hanımlardan birisi süt içirmeye çalışıyordu ama kedicik sadece nefes alabiliyor ve ölmek üzere olduğu görünümü veriyordu. Tabii ki hemen duruma el koyup veterinere koşturmak bana düştü. Benim sabırlı ve mesleğini gerçekten seven veterinerim, yavrunun durumunun çok ciddi olduğunu, eğer damar yolu açılabilirse belki yaşama şansı olabileceğini söyledi. Ön sol ayakta da kırık vardı. Çok zorlukla damar yolu açılıp serum takıldı, gerekli enjeksiyonlar yapıldı. Dış parazitlere karşı ilaçlandı. Onlarca pira muayene masasına döküldü. Kısacası, açlıktan ve susuzluktan barsak, böbrek fonksiyonları çok hasar görmüş, ayağı kırık, vücudu pirelerle dolu kız yaşam savaşı veriyor. Sabah görmeye gittiğimde incecik sesiyle miyavlıyordu. Veterinerimiz Berkant Bey ve Asistanı Ahmet iyileşebileceğini söylediler. Ne de olsa o sokaklarda doğmuş olmanın verdiği dirence sahip savaşçı bir küçük kız.Genel durumu düzelince kırığı için operasyon geçirecek . Eğer bu küçük savaşçı başarabilirse ona yuvasını açacak bir hayvansever arıyoruz. Lütfen ilginizi esirgemeyin. Siz ya da tanıdığınız yakınlarınız, arkadaşlarınız ona aile olabilirsiniz.
Not: Kediciği sahiplenmek isteyenlerden tedavi giderleri talep edilmeyecek. Tüm tedavisini ben karşılıyorum. Veterinerimiz de indirim yapıyor. Çağman Veterinerlik Kliniği'ne teşekkür ediyoruz.

blog arkadaşım begonvilli ev bulmuş kediciği.. çok güzel bir ev kedisi olabilir..çok küçük olduğu için sevgi ve ilgiyle,ev hayatına çok kolay adapte olur..yaşamınıza bir arkadaş arıyorsanız işte burda...

3.7.09

Kahraman köpekleri ihmal öldürdü..!

6 bomba arama köpeği, polis aracında unutulunca havasızlıktan öldü. Köpekler arasında 2007'de 580 kilo patlayıcının yerini tespit eden "Maske" adlı Alman Kurdu da var.

ANKARA - Eğitim almaları için Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde getirilen 6 bomba arama köpeği, eğitmenleri tarafından öğle arasında merkeze ait araçlara kilitlendi. Yemek molası veren eğitmenler, eğitime devam etmek üzere geri geldiklerinde üzücü manzarayla karşılaştı. Uzun yıllardır köpeklerle birlikte görev yapan eğitmenlerden biri, eğitim verdiği köpeğin ölmesi üzerine kalp krizi geçirdi.

Ölen köpeklerden 'Maske' adlı Alman Kurdu, 2007 yılında Ankara Kurtuluş'ta bir katlı otoparka bırakılan bomba yüklü minibüsü bulmuştu. Minibüste sodyum nitrat, amonyum nitrat ve TNT'den oluşan 580 kilogram patlayıcı bulunuyordu. Emniyet Genel Müdürlüğü, Alman Kurdu ve Labrador cinsi olduğu öğrenilen 5 bomba arama köpeğinin havasızlıktan ölmesi ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Çeşitli il emniyet müdürlüklerinde uyuşturucu madde, bomba ve silah operasyonlarında dedektör olarak kullanılan köpekler, belirli zamanlarda Ankara’ya getirilerek tekrar eğitimden geçiriliyor. Geçen hafta 2’si Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden, 1’i Cumhurbaşkanlığı Koruma Şube Müdürlüğü’nden, 3’ü de başka illerden getirilen 6 köpek Gölbaşı’ndaki Köpek Eğitim Merkezi’nde eğitime alındı.

6 köpekten 5’i öldü


Köpek eğitmenleri, öğle yemeği nedeniyle ara verirken köpekler, de dinlenmeleri için özel soğutma sistemli araçlara bırakıldı. Görevliler açık arazide güneşte bırakılan aracın soğutma sistemini çalıştırmayı unuttu. Yaklaşık bir saat sonra aracın kapısını aç
an görevliler köpekleri baygın buldular. Cumhurbaşkanlığı Koruma Şube Müdürlüğü’nde görev yapan kurt köpeği dışındaki beş köpek kurtarılamadı.

’Maske’ de öldü

Havasızlık nedeniyle boğulan köpeklerden birinin, geçen yıl Ankara’da 500 kilo patlayıcıyı bulan Maske isimli köpek olduğu anlaşıldı. Alman kurdu olan Maske, bombalı saldıralara karşı eğitilmişti. Polis köpeklerinin ölümü em
niyet teşkilatında büyük üzüntü yaratırken, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal olayın araştırılması talimatını verdi. İki polis başmüfettişi, köpeklerin ölümü ile ilgili olarak 4 polis eğitmenin ifadesini aldı. Eğitmenler hakkında ne gibi işlem uygulanacağına soruşturma sonucunda karar verilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü ayrıca, beş köpeğin ölümünden sonra yeniden eğitilmesi için vatandaşlara köpek bağışı çağrısında bulundu. Emniyete köpek bağışlayan şahısların talebi olması halinde, eğitilecek köpeklere kendilerinin belirleyeceği isimler verilecek ve haftanın belli günleri köpeklerini gö
rebilecekler. Kesin ölüm nedenlerinin belirlenebilmesi için 5 köpeğin ölüsü otopsiye gönderildi.


İNGİLTERE'DE DE KÖPEKLER ÖLDÜ

Ankara'da yaşanan ölümlere benzer bir olay da İngiltere'de yaşandı. Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Nottingham bölgesinde polis aracında unutulan 2 Alman Kurdu öldü.
Köpeklerin, aşırı sıcak yüzünden su kaybından öldükleri tahmin ediliyor. Köpeklerin aşırı sıcakta, kapalı bir araçta 30 dakika içinde beyin ısısının art
abileceği ve beyinle birlikte diğer organların iflas edebileceği belirtiliyor.

10 YAVRUDAN 2'Sİ ARAMA KÖPEĞİ

Özellikle terör ve uyuşturucu suçlarının yoğun olduğu illerde görev verilen arama köpekleri, en çok Alman Kurdu, Belçika Kurdu, Springer, Çatalburun, Labrador, Golden Retriever gibi cinsler arasından seçiliyor.
Arama köpeklerinde ırktan çok karaktere bakılıyor. Bu nedenle bir köpeğin 10 yavrusundan en çok ikisi arama köpeği olarak seçiliyor.
Arama köpekleri "A
sayiş köpekleri", "Narkotik dedektör köpekleri", "Patlayıcı dedektör köpekleri", "Canlı ve cansız insan arama köpekleri" gibi sınıflara ayırılıyor. Asayiş köpeği 8 hafta, canlı insan arama köpeği 20 hafta, patlayıcı arama köpeği 16 hafta, narkotik köpeği için ise 12 haftalık eğitim uygulanıyor.


Polis Köpekleri K9


Köpeklerin branş dalları içinde en zoru patlayıcı dedektör köpekleri. 300-400 köpekten ancak biri patlayıcı dedektör köpeği olarak yetiştiriliyor.
Patlayıcı dedektör köpekleri 16 haftalık eğitimlerinin sonunda plastik patlayıcıları, sıvı bombaları ve dinamit türü patlayıcıları borunlarıyla koklayarak çok rahat bulabiliyor.
Emniyet teşkilatında halen 244 görev köpeği bulunuyor. Görev köpekleri, narkotik, silah, mühimmat, patlayıcı, ceset arama, asayiş, devriye, özel operasyon, sahte para branşlarında eğitiliyor.
Ölen köpeklerin hatırlatma eğitimi almak üzere eğitim merkezine gönderildiği belirtiliyor. Eğitim merkezinde 6 ay süreyle eğitim gören köpeklerin değeri 30 bin d
olara kadar ulaşıyor.

Rocky ve Maske

1386 kayıt numaralı Rocky ile yine aynı ırktan 16 Eylül 2004 doğumlu ve 1439 kayıt numaralı Maske`nin 2005 ve 2006 yıllarında KEM`de düzenlenen 7. ve 9. dönem patlayıcı detektör eğitimini aldıkları belirtildi. Köpeklerin 16-18 hafta eğitim aldıktan sonra sınavlarda 90 ve üzeri not aldıkları, daha sonra da yüzlerce değişik yerde görev yaptıkları kaydedildi.

haytap