27.4.09

yuva istiyorum/alıntı

24 NİSAN AKŞAMI SİTEDE BOŞ BOŞ GEZERKEN BİR YUVA BULMA İLANINI GÖRDÜMMMM İLANDA KÖPEĞİN ÇOK YAŞLANDIĞI İÇİN YAŞLI SAHİPLERİ TARAFINDAN UYUTULMAK İSTENDİĞİ YAZIYORDU GERÇEKLİK PAYI VARMI YOKMU BİLMİYORDUK BİR KAÇ ARKADAŞ ARADI İLANIN DOĞRULUĞU MEYDANA ÇIKTI BENDE ARADIM AMA GAYAT İYİ NİYETLİ KONUŞTUM KADINLA VE BİR ŞEKİLDE BANA VERMEYE İKNA ETTİM BUGÜN YANİ 25 NİSANDA GİDİP ALACAKTIM FAKAT AKSİLİKLER OLDU GİDEMEDİM SİTEDEN DAHA YENİ TANIDIĞIM ÖZLEM SAĞOLSUN BENİM TEYZEMİN KIZI ROLÜNDE TARÇIN HANIMI O YAŞLI BUNAKLARIN ELİNDEN ALDI TARÇIN UYUTULMICAK RABBİM ONA NE KADAR ÖMÜR BİÇTİYSE O KADAR YAŞAYACAK ARTIKK KISIR OLDUĞU İÇİN DE BAYA KİLO ALMIŞ ÇOK FAZLA YEDİRMİŞLER VE 12 YAŞINDA AMERİKAN COCER ÇOK TA SAKİNN ÖMRÜNÜN GERİ KALANINI GEÇİRECEĞİ GERÇEK HAYVAN SEVER SAHİPLERİNİ ARIYORR

Petarkadaş

Aşk



Love......... - video powered by Metacafe

Başkan,kediyi okşadığında../Bekir Coşkun

ABD Başkanı'nın kediyi okşaması sadece bize tuhaf geldi...

Oysa orada duran insanlara selam vermek gibi... Bir güzel manzaraya durup bakmak gibi... Yolun üzerindeki bir çiçeği koklamak gibi... Altından geçilen bir ağacın yapraklarına dokunmak gibi doğal bir şeydi bu.

Ama biz hic gormemistik...

Bir devler adaminin kedi oksamasi karsinda, medya olarak "Kosun..." dedik :

"Kosun, Baskan kediyi oksadi..."

Muhabirler heyecanla bildirdiler :

"Baskan kediyi oksadi..."

Editorler inanamadilar :

"Kediyi bayaa oksadi mi yani?..."

"Evet"

"Kedinin adi ne?..."

"Gli..."

Tuhaf birseydi bu bizim icin; bir devler adaminin hayvani sevmesi, ustelik bunu goren bizim devlet adamimizin

da yani seyi yapmasi...

*

Genelde bizimkilerin bu tur gezilerinde onlerine koyun getirirler. Yemek icin...

Ve devlet adami koyuna oyle bakar...

Bunun onlarda neyi cagristirdiginin iyi bilirim ben; etli pilavi...

Kimi zaman da inek, ya da deve getirirler oraya.

Ama hicbir zaman soyle bir haber okumadiniz :

"Cumhurbaskani inegi oksadi..."

Ya da

"Basbakan deveyi gorunce sevdi..."

Boyle olmaz cunku...Soyle olur :

" Iki inek, otuz koyun, bir deve kesildi..."

*

Bizler; her gece sokaklarinda zehirli yiyecekler atilarak, kedilerin-kopeklerin vahsice olduruldugu bir ulkenin

insanlariyiz...

Oldurulmus annesini emmek isteyen bebekleri, cansiz yavrularini terk etmek istemeyen seyrede seyrede

yasariz...

Karsiliksiz sevgilere hasretiz...

Bir devlet adaminin kediyi oksamasi bu yuzden buyuk bir haberdir bizde...

Nasil sevindik...Nasil sevindik bilemezsiniz...

Baskan, kediyi oksamisti...

Haytap

24.4.09

itlaf kanuni hale gelmesin-Acil imza

5.5.2008 tarihinde Yaşam Hakkına Saygı Platformu tarafindan 1.616 imzayla TBMM'ye gonderilen 3285 sayili Yasanin yerine konulmak istenilen -Veteriner Hizmetleri-Gida ve Yem Kanunu-taslaginı n geri çekilmesi talep dilekçesi konunun aciliyeti nedeniyle tekrar imzaya acilmistir.
3285 sayili Hayvan Sagligi ve Zabitasi Kanunu; hayvan itlafini kanuni hale getirmektedir ve bu kanunun ruhu ile diger kanun (5199 sayili Hayvan haklari Kanunu) amaç anlamında örtüşmemektedir. Anilan kanunun ilgili maddeleri, asil amaci hayvanlari korumak olan bu kanun ile tamamen celismekte , hayvan haklarini bir suphe ugruna yok saymakta ve acimasiz bir kiyima donusebilecek toplumsal bir kıyıma neden olacaktır. Bu nedenle 3285 sayili Kanunun bu maddeleri kaldirilmalidir. Aynı zamanda tasarı halinde bulunan ilgili kanun da çekilmelidir.
Lütfen bu dilekçeye imza atın ve attırın:
Saygılar,

18.4.09

Bir çift göz...

Sanki bütün dünya,üzerime geliyor yine.Çığlıklar atarak uzaklaşmak istiyorum,bu küçük kasabadan.Artık beni korkutmayan,sadece uykularımdan uyandıran,sıradanlaşmış karabasanlarım var.Ne bir şeye sevinebilirim,ne de üzülebilirim.Yine şaşırabilmek isterdim bir şeylere,doyasıya kahkaha atmak ya da çılgınlar gibi bağıra çağıra ağlayabilmek..
Tek yapabildiğim bitkin düşünceye kadar yürümek...
Günlerdir yürüyorum bu yolları.Yolun sonu hep aynı .Sert,acımasız dalgaların olduğu bu kayalıklar.Bu hırçın denizin kayalara vurduğu gibi vurmak istiyorum kendime,söz dinlemeyen ruhuma.
Evet yine burdayım.Çocukluğumu düşünüyorum,gençliğimi bir de..hiç bir şey düşündüğüm gibi olmamış,ben bile...nasıl değiştiğimi,hayatımda ki kırılma noktasının ne olduğunu soruyorum kendime.cevap bile veremiyorum..Bu ben miyim....
benim...kim olacak,bu sonu ben hazırladım.Bir de bunu bile bile yaptım,iyi mi...!!!
"ne yaşıyorsam istediğim için yaşıyorum,elbette ki sonuçlarına da ben katlanacağım,bıdı bıdı,vs"
günlüğüme bir not düşmüştüm,çok eskiden;yaşamımda bir çok şeye karar veremedim,çoğu şey benim dışımda gelişti.Ama son kararı veren ben olacağım...gitme vakti geldiyse eğer,ben gideceğim...O zamanlar,yani bu notu düştükten sonra,geriye dönüp okuduğumda çok büyük bir laf ettiğimi düşünüp gülmüştüm kendime..
Ama şimdi gitme vaktidir..Bu gün son..
.......................???????
bir ses duydum,bir köpek inlemesi,çıldırmış yağmur,göz gözü görmüyor.Onu buldum.İki kayanın arasına sığınmış küçük kapkara bir köpek bu..yapayalnız kimsesiz,benim gibi..onu kucakladım,sürüne sürüne geldiğim yollardan koşar adımlarla eve döndük..ona sıcacık bir banyo hazırladım,kemiklerinin çıkardığı ses azaldı,çok üşümüştü.Birlikte çatlayıncaya kadar yemek yedik.sıcacık sobamızın karşısında yıllar geçti.O bir çift göz benim yaşam sebebim oldu..Anladım ki herşey ben demek değil,anladım ki geçmiş omuzlarda taşınamayacak kadar ağır.Hepsini attım..

Bu yaşanmış gerçek bir hikaye,bana düşense sadece yazıya aktarmak..

12.4.09

Onlar Herşeyin Farkında!!!/Alıntı..

Panik halinde ölen hayvanların rengi griye yakın bir renge bürünüyor. Hemcinsleri yanlarında ölürken onlar da aynı acıyı hissediyorlar. Onlar her şeyin farkında aslında.
Haytap
haberin devamı

7.4.09

Alıntı...

Kemerburgaz’ın çıkışına doğru bir sürü köpek vardır. Yolumuz düştükçe onlara mama veririz. 2 hafta evvel oradaki köpeklere yine mama verirken onların arasından bu minik hanımı gördük.

İsmini Çıtır koyduk minicik bir kız o kocaman köpeklerin arasından bize geldi tüm sevimliliği ile.

Minicik suratı sürekli salladığı kuyruğu ve sevimli hareketleriyle bize oyunlar yaptı. Kıyıp orada bırakamadık.

Ama onu koyabilecek bir yerimiz de yoktu. Arkadaşım Alev’i aradım sağ olsun hayır demedi ve geçici olarak arka bahçesinde durabileceğini söyledi.

Şuan da onun arka bahçesinde misafir. Sağ olsun Alev veterinere de götürdü ilk bakımlarını yaptırdı.

Sırtında pire ve gıda alerjisinden dolayı yaralar çıkmış her yerini pire ve keneler sarmıştı yaraları pansuman oldu, tıraş oldu yıkandı temizlendi.

Aşıları başlandı karnesi çıktı. İç dış parazit ilaçlarını oldu. Bir hafta sonra da bir aksilik çıkmaz ise kısırlaştırılacak.

Sağ olsun Alev ona diğer 3 köpeğinden ayırmıyor iyi bakıyor ama orada çok uzun süre kalamaz. Çok iyi huylu bir kız bir agresifliği yok.

Çıtır kızımıza bakacak iyi bir aile arıyoruz. 1,5 yaşında minimini bir Rus Finosu uzun tüylü kuyruğu çok güzeldi ama bakımsızlıktan keçeleşmişti tüyleri, o yüzden biraz makasla tüyleri kısaltıldı.

Onun hakkında detaylı bilgi almak isterseniz 0555 422 88 95ten bilgi alabilirsiniz.

Sevgi ve saygılarımla

Kebire Bozkurt