30.1.09

Şanssız

Dün gece yarısı bir patırtı duyduk ve ardından gelen köpek iniltileri ile dışarı baktığımızda kocaman bir koli gördük. İçinde ağlayan sızlayan bir köpek vardı açtığımız zaman karşımıza göSabah Veterinerium’a götürdük.

Gözleri kataraktlı ve yapışma yapmış gözleri konusunda talihsiz bir köpek olduğunu söylediler.

Alt çenesinin ön kısmı yok uzun zaman evvel başına ne geldiyse orası kopmuş arka dişleri var bu yüzden yumuşak gıdalar ile elden besleniyor.

5-6 yaşlarında dişi kısırlaştırılmamış. Şuan kızgınlıkta olduğu için kırlaştıramıyorum ama kızgınlığı geçtiği zaman kısırlaştıracağım. Kısırlaştırmadan sahiplendirmeyeceğim.

Göbeğinde fındık büyüklüğünde fıtığı var şuan için sağlığını kötü yönde etkileyen bir durum yokmuş.

Yaşı genç olduğu için de gözlerinin en azından birinin görmesi için elimden geleni yapacağım. Umarım bir çözümü vardır.

Hakkında hiç bir şey bilmiyorum en kötüsü de bu. Bulmaca çözmek gibi bakarak izleyerek nesi var nesi yok anlamaya çalışacağız. N aklınız

sağlığına kavuştuktan sonra ona sıcak bir yuva bulmamız gerekiyor. Hepinizin aklında olsun kendisi kediden küçük. 3,75gr ağarlığında.

Onun görebilmesi için lütfen iyi enerjilerinizi yollamayı ihmal etmeyin elimden geldiği kadar sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.

Daha kısa zamanda veya daha detaylı bilgi almakisterseniz beni arayabilirsiniz..

0555 422 88 95

Sevgilerimle

Kebire Bozkurt















25.1.09

Yıldız Dinç'e destek olalım...









Foca'da yasayan 65 yasinda, Istanbul teknik üniversitesi mezunu mühendis bayan Yildiz

Dinc, tam 25 yildir Foca bölgesindeki kimsesiz at ve eseklere tek basina bakmaktadir. Bu yillar icinde, bütün maddi varligini hayvanlar icin harcayan Yildiz Dinc su anda kötü sartlar icinde yasamaktadir.
Kendi mülkü olan arsa üzerinde baktigi at-esek ve köpekler, cok sevgi dolu, ancak cileli, insanlardan kötülük görmüs hayvanlardir..yıldız hanım maddi manevi her türlü desteğinizi bekliyor. YOLU DÜŞEN OLURSA FOTOĞRAF VEYA VİDEOLARINI ÇEKİP BASINA ULAŞTIRABİLİR YILDIZ HANIM BUNU İSTİYOR ÇÜNKÜ..NE KADAR İNSANA ULAŞIRSA O KADAR ÇOK YARDIM İHTİMALİ OLUR..
köpek maması, bayat ekmek, saman veya herhangi bir konuda yardımcı olmak isteyenler yıldız hanımla ya da benimle iletişim kurabilirler.

Yıldız DİNÇ : +90 539 707 30 55

özge güngör : +905058087679

betül meriç (foça) : +905053859121

facebook grubu

24.1.09

16.1.09

fare Peanut ile kedi Ranj ....

önemli../alıntı..

GARİP KIZIN ÖYKÜSÜ...
GARİP.kızın annesi KEZBAN antalya katliamından hamile olarak kurtulan şanslı köpeklerden..
bize geldikten 2gün sonra doğum yaptı.(24mayıs2008)..dünya.güzeli 9 bebeği oldu.(3erkek;6kız).erkekler şanslıydı.hemen yuva buldular..6kız ne yazıkki okadar şanslı değillerdi.4aylık olduklarında hala yuva bulamamışlar üstelik hasta oldular..(gençlik hastalığı).4kız bu.hastalıktan kurtulamadı.
GARİP kızla kardeşi KERİMAN azraile.kafa tuttular.keriman sağlıklıydı..ama GARİP kızda bu hastalık araz bıraktı..sol arka bacağına felç geldi..vet.ayağının ömür boyu böyle kalacağını iyi bakımla, sevgiyle uzun yıllar yaşayabileceğini söyledi..ama bizim burada bakımı çok zor..diğer köpekler ve kardeşi koşup oynarken o ancak sürüklenerek onlara eşlik etmeye çalışıyor..hayvanların dünyası çok acımasızdır..farklı olana pek şans tanımazlar..onu aralarında istemiyorlar..dövüyorlar..vet bu şekilde yaşaması çok zor uyutalım dedi..
GARİP KIZ için karar anı..YAŞASINMI,ÖLSÜNNMÜ..???
GARİP KIZA onu sevecek koruyacak bir aile bulunamazsa ne yazıkki başka şansı yok..1ay zaman var..
BU FORMU OKUYAN HERKES FİKRİNİ BELİRTSİN..

İŞTE BİZİM BAHTSIZ GARİBİMİZ..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

GARİP.KIZ.KOŞUYOR.KENDİ.YÖNTEMİNCE..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

GARİP.KIZ.KARDEŞİ.KERİMANLA..
Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

petarkadaş.com

13.1.09

Zeytin ve Şero


Ayvalıklı zeytin ile arkadası şero

7.1.09

HAYTAP'TAN İSRAİL'E KINAMA !

Image


İsrail, Hamas’ın füze saldırılarını gerekçe göstererek Gazze’ye havadan, karadan ve denizden başlattığı yoğun bombardımanı halen sürdürmektedir. Bu ağır bombardıman sonucu yüzlerce sivil, kadın, çocuk hayatını kaybetmiştir.


SUÇLARI NEYDİ ?

Yurtlarından kovularak Gazze şeridine sıkıştırılmış, ambargo altında, zor koşullardaki bir halkın son sığınağı olan barınaklara, sosyal tesislere, kentsel dokuya ve her türlü altyapıya karşı düzenlenen saldırı bölgede insan yaşamının olanaksız hale getirilmesinin amaçlandığını düşündürmektedir.

İsrail’in orantısız güç kullanımı ve ölçüsüz şiddeti evrensel hukuk kuralları ve milletlerarası sözleşmelerle kabul edilmiş olan ilkelere tümüyle aykırı olması yaşam hakkının kutsallığına inanan Federasyonumuz tarafından da kınanmaktadır.

İsrail 1949 tarihli Cenevre konvansiyonlarını ve özellikle; “ Kara Savaşında Yaralıların ve Hastaların Durumlarını İyileştirme Hakkında Sözleşme” “ Savaş Zamanında Sivil Halkın Korunmasına İlişkin Sözleşme” hükümlerini yok saymaktadır. Yine bu saldırganlık; “Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” ve “ Acil Durumlarda ve Silahlı Çatışma Halinde Kadınların ve Çocukların Korunmasına İlişkin Bildiri” ilkelerinin İsrail tarafından yok sayıldığının en açık göstergesidir.

İsrail’in ölçüsüz şiddeti ve acımasız bombardımanı sonucu Gazze’nin altyapısı tamamen çökertilmiş, su, gıda, enerji kaynakları, ulaşım, can güvenliği tamamen ortadan kaldırılmış, bölgenin tamamında her türlü fiziki mekân ve en önemlisi sivil halk hedef haline getirilmiştir.

Tüm dünyanın suskun olduğu bu katliama karşı Arap rejimleri de dikkat çekici bir sessizlik içindedir. İnsanlığın ortak vicdanının harekete geçmesi gereken anlar vardır. Yaşanan süreç, dünya halklarının yanında devletlerin de bu haksız, insanlık değerlerini hiçe sayan katliama karşı çıkmasını zorunlu kılan bir zaman kesitidir.

Image

Hangi amaç için çalışırsa çalışsın görüşümüz tüm meslek örgütleri, dernekler , federasyonlar , hukuk kurumları, barolar İsrail’in ölçüsüz şiddetine, orantısız güç kullanımına, acımasız katliamlarına karşı sorumluluk bilinci içinde seslerini yükseltmelidir.

Her ne kadar öncelik hedefimiz hayvan hakları refahı ve hayvanların hakkını korumak olsa da , sonuçta asıl hedefimiz yaşam hakkıdır. İnsan ve hayvan arasında bir hiyerarşi yoktur. Tüm canlara yapılan bu orantısız saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve bir an önce barışın tesisini istiyoruz.

İsrail’e, Gazze’ye ve Filistin halkına özellikle hiçbir suçu olmayan çocuk -kadın -asker ayrımı gözetmeksizin yönelik yapmış olduğu saldırıyı ve katliamı bir an önce durdurması, abluka ve ambargoyu kaldırması, insan haklarının dikkate alınarak işgale son verilmesi çağrısında bulunduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.


SUÇLARI NEYDİ ?


(HAYTAP )
HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU

YÖNETİM KURULU
Bu Haberi Sitede Oku...